vrijdag 24 februari 2012

boys...

...will be boys.

Met de 20 weken echo werd ons verteld dat we een zoon kregen. Huh, ik kreeg toch een meisje ? Ik vroeg 3 x of ze het wel goed had gezien. Ja dat had ze, kijk maar. Ok, ja, dat zag ik zelfs... Goed, ik had even een seconde of wat nodig om mijn verwachingen bij te stellen (denk rokjes, vrolijke kleurtjes, rekken vol kleding in de winkels, samen knutselen, gezellig zus en zo, enz). Maar toen het eenmaal geland was... helemaal leuk (en het maakte ook niet uit, want als het maar gezond is blablabla) !
Jongens zijn maar een klein beetje anders dan meisjes dacht ik nog...
Niet ?

Oh.

Dat vertelt niemand je, hè. Dat jongens totaal, ik herhaal TOTAAL anders zijn dan meisjes *. Geef een meisje een, ik noem even iets normaals als een potlood, en 't kind gaat braaf bloemen tekenen of een lief huisje met zo'n wolkje uit de schoorsteen. Geef een jongen een potlood en er wordt geprobeerd of het potlood blijft hangen in de gaatjes van de sloophoutenkast  en binnen een minuut is de punt afgebroken. Er staat geen streep op papier er zitten trouwens wel gaten in, want kun je nog gaten prikken met een potlood waarvan de punt in een gaatje van de sloophoutenkast zit... (observatie van gisteren)
Ik noem dat slopen, mollen, kapot maken. Ik heb theoriën gelezen die het 'onderzoeken' noemen. Tsss.

Ik ging ergens heen met dit opstapje.

Mijn creativiteit om zaken te herstellen wordt aardig op de proef gesteld.
Zo was daar een lamp. Van Ikea. Met rijstpapier. Altijd handig met een jongen in huis. Daarom zaten er natuurlijk 2 in de doos.Als je zo'n lamp hebt, dan moet je daar met je vinger in porren. En dan scheurt het eerst een beetje. Dan nog een beetje en dan kun je met goed fatsoen de boel niet meer verbloemen.
En dan mag ik er iets van maken. Joehoe !
Ik hou van ons mannetje !
Herkent u de oogjes (even naar beneden scrollen)?

*  Er zullen ongetwijfeld ook meisjes zijn met sloopkwaliteiten, net zo goed als er jongens zullen zijn die de boel niet mollen. Ik bedoel onderzoeken...


 

28 opmerkingen:

De Merle zei

Hahaha, wat een leuk stukje! Ik heb geen jongens, alleen 2 meiden en de jongste....zucht....onderzoekt ook erg veel...zucht...
Maar, goed, er komt dus ook weer iets leuks uit!
Groetjes,
Karin

Uuuh...ik wil niet zeuren, maar zou jij ook willen overwegen om de woordverificatie uit te zetten? Voor meer info zie mijn blog :)

bijleonie zei

o, wat herkenbaar met twee jongens in huis ! En wil de een wel gewoon tekenen dan besluit de ander tot een onderzoek
al is de lievelingskleur van de jongste rose en tekent de oudste prachtig zonder punten die breken
er is dus hoop

Annabel Schrijft zei

Hahaha, wat grappig. Mijn oudste is een meisje. Een echt meisjemeisje, in roze jurkjes die zoet tekent en knustelt. (en ook een echte kattekop trouwens..) En mijn jongste is een jongen. 9 Maanden oud en nu staan we al verbaast te kijken als hij in een kast klimt of met keukentrap en al op stap gaat, wat een banjer! Héél anders, maar net zo leuk.

Je lamp is erg leuk geworden!

Lila Lime zei

Ja, heel herkenbaar!! Alleen hadden we hier de ervaring andersom, want wij dachten dat alle kinderen waren zoals onze twee jongens tot... we een meisje kregen. Dat was even slikken want we dachten dat ze een jongetje zou zijn! Ons meisje is TOTAAL anders dan de jongens, maar kan wel evengoed slopen, mollen, dingen kapot maken en ravotten. Alleen anders :-)

Fenny zei

Heel herkenbaar....na 2 meiden kregen wij een jongetje.
pfffffffffff vanaf het begin anders en werkelijk waar als er een pop door de box aan hem werd gegeven, die werden er gelijk weer uitgesmeten(anders kan ik het niet noemen) inmiddels is ons ventje alweer 5 jaar en is dol op auto's en knutselen daar moet ie echt zin in hebben....en dan is het met 2 min gebeurt!

Anne-Marie zei

LOL, ook in jongens heb je gradaties van (echte) onderzoeker tot sloper, mijn oudste is van de eerste cat. en de jongste van de 2e. Ach ja, het houdt je conditie op peil zowel lichamelijk als creatief. Ik vind je oplossing superleuk en die oogjes ga ik nu zelf eens proberen. Fijn weekend! Groetjes, Anne-Marie

emmel-prutsemieke zei

Inderdaad, heel herkenbaar!!

Joanna zei

ik heb 2 jongens en een meisje en hoor vaak van meisjesmama's 'hoe druk' jongens wel niet zijn :-) Ik weet niet beter ! Mijn enige dochter is een drama queen en dat is ook vermoeiend !

Belinda zei

*proest*

JoChapeau zei

Heel herkenbaar! Met 2 actieve jongens in huis ... maar nu heb je toch maar lekker een hele stoere en robuuste lamp die tegen een (stootje) jongen kan !

Mariska zei

Haha leuke beschrijving...bij ons hebben we geen zoons maar wel een meid die aan deze beschrijving voldoet :)

Siem zei

Je zou er zo drie hebben?!!!! Vakantie hier is ook niet altijd relaxed... Gisteren haalde ik nog een piepklein stukje lego met een pincet uit Hein z'n oor. Wou effe kijken of het paste...

Ik heb ook nog meters spijkerbroeken bewaard, al twee jaar lang en bedacht me vanmorgen dat ik daar maar eens kussens van ging maken. Deze stoere lamp kan wel tegen een stootje. Leuk.

Ik heb een rustige Carnaval gehad, hoor en toch ben ik er moe van. Of zou het van de vakantie komen?

Wil je mij effe laten weten of mijn woordverificatie uit staat? Kan ikzelf niet checken. Tnx

X Siem

Judith zei

Hahaha herkenbaar! Ware het niet dat het bij het omgekeerde geldt: jongen zit zoet te tekenen en knutselen terwijl zusjelief haar eigen lijfje, kleding en het gehele interieur aan een 'onderzoek' onderwerpt met stift of schaar in de hand....
Maar je oplossing om de onderzoekdrift te herstellen is enig!

Saskia zei

haha wat heerlijk beschreven!!!!
ik heb alleen maar een dochter ... zo eentje die mooie bloemen gaat tekenen met een potlood ... maar geef haar iets met batterijen en het zal vakkundig gesloopt (ah nee, hoe noem jij dat weer ... onderzocht ... juist ja)

vervlogen dagen zei

Ja hoor, jongens zijn slopers. En varkens. " ik ben drie dagen geleden al onder de douche geweeest.

Christel zei

Leuk stukje, heb zelf 2 dames dus herken het niet zo maar vind dat je de lamp buitengewoon leuk hebt opgeknapt!!
groetjes
Christel

Marina zei

O wat is je lamp lekker stoer, en je stukje herkenbaar! Ik heb een rustig exemplaar en heel wild maar o zo lief exemplaar in huis, de jongens zijn veel gevoeliger en attenter en behupzamer dan de dame hier in huis :0). De waspoeder die mijn ondernemers aankan moet nog uitgevonden worden, en gelukkig zijn we creatief met de scheuren en haken die ze in hun broeken krijgen, zelf met 21 jaar, en nee voor een 14 en 21 jarige kan je dat niet meer oplossen met een monstertje, spijtig toch :0)

Judith zei

Haha, leuk om te lezen je stukje:) En ja er zijn ook meisjes met sloopkwaliteiten:) Maar de lamp is stoer geworden!

methartzielvansil zei

Dank voor je reactie, Ingedien. Heb het aangepast-nu kan iederéén reageren. En wat jongens betreft: ik moet er stiekem om lachen. Ik heb hier een "enige" dochter. Heb het altijd verweten aan het alleen zijn-die test van alles uit. Gat maken in de rode badschuimfles-onderin en dan kijken wat er gebeurd als je het hoog wegzet op de badkamer. Dan loopt het als een soort van bloeddouche naar beneden. Onlangs ook de 1 sec. lijm uitgetest-waanzin. Ja-dus ook een meisje kan dat. Vroeger zei ik: oh-je wil onderzoeker worden-JAAAAAAAH.
En die lamp is een geweldige oplossing. Mooie zondag-xxx-Sil.

Pippelien zei

Grappig om lezen, vooral voor mij want ik heb een jongen en een meisje en ik zou hetzelfde verhaaltje kunnen vertellen, maar dan omgekeerd... Mijn kleine man kan uren tekenen en rustig spelen terwijl mijn kleine meid altijd maar kattekwaad uithaalt en constant voor blauwe plekken staat. *zucht*

Anoniem zei

Haha, wat een leuk stuk!

de stikdoos zei

idem dito pippelien:mijn meisje (3jaar), soms een echte flauwedoos maar wat je net omschreef zo haar, geen rustig meisje een echte kwaaie jongen en mijn zoontje (1,5 jaar) kijkt ganse dag boekjes, zo zie je maar. veel succes nog

Kaatje Catootje zei

Hihi, ik heb hardop zitten lacben...., leuk geschreven, en ach, zo zie je maar wat voor een effect het heeft. Leuk toch?!

Unknown zei

Haha, leuk stukje. Ik heb twee meiden, nog onder de twee dus weet niet wat er allemaal komen gaat maar ze zijn nu al een wereld van verschil dus zal ook nog wel wat meemaken. Misschien heb je het in de pubertijd juist weer makkelijker?!!

Nicole zei

Heeeeel hartelijk dank voor al die leuke projecten die je laat zien. Ik laat me graag door jouw creativiteit inspireren! Je hebt er dus weer een volger bij!
Groetjes, Nicole
Maaksels en Meer

liset/soil zei

Super lamp!! En gefeliciteerd met nog een mannetje erbij!!!

100%HEPPIE zei

Hoooooo, Liset ! Ben niet zwanger hoor ! Het was toen ik zwanger was van dit kleine sloopmonster ;-).

maarnietvangrijs zei

Ha ha, kan me er iets bij voorstellen, al heb ik geen enkele 'jongenservaring'. Wel goed voor je vindingrijkheid, een zoon! ;-) Mooie lamp!